WordPress Felaket Senaryosu

Web sitesi sahibiyseniz uymanız gereken altın kurallar;

1 – Asla hosting firmanıza güvenmeyin. Adamlar kafasına eser “sizin sitenizi beğenmedik” diyerek sitenizi kapatabiliyorlar. Başıma geldi, Özkula isimli firma sitemin içeriğini beğenmediği için soru bile sormadan birgün sitemi tamamen kapattı, (Allah’a şükür sitemi silecek kadar gaddar davranmadılar)

2 – “Size yedekelme yapmanız için 150 Gb verdik” diyen hosting firmalarına asla güvenmeyin. Birgün gelir “RAID yapısı bozuldu herşeyi kaybettiniz” diye mesaj atarlar, sizde bakakalırısınız. Başıma geldi, Trustlayer adlı hosting firması “Server da RAID sıkıntısı oldu, herşeyi kaybettiniz” diye mesaj gönderdi.

3 – Sitenize virüs girebilir ve teknik destek ekibiyle övünen Hosting firmaları bu konuda size asla yardım etmezler. Başıma geldi, Natro’ya virüs girdi neyapabilirim diye sordum, adamlar yapacak birşey yok dediler.

.

İşte buyüzden;

Herzaman yedek alın ve bu yedekleme Google Drive / Dropbox gibi buluta yedekleme yöntemlerini kullanan yazılımları seçin.

Asla tek yedekleme yazılımına güvenmeyin; Tavsiyem en az 2 yedekleme yazılımı kullanın (ben UpDraftPlus ve xCloner Kullanıyorum)

Herzaman FTP üzerinden verilerinizin yedeklerini ve bizzat PhpMyAdmin’e giderek el ile SQL yedeği alın. Olurda birgün yedekleme yazılımınız düzgün SQL yedeği alamaz, buradan dönebilirisiniz.

.

Sitem Tamamen Göçtü ve Elimde Hiç Yedeğim Yok, Ne Yapabilirim?

Yedeğiniz yokmu? Google sizin en iyi dostunuz. Eğer elinizde hiç yedek yoksa Google’ın önbellek özelliğinden faydalanın ve kaybettiğiniz sayfaları buradan geri getirin!

 

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>